0723150688 contact@drfatu.ro

Last Updated on February 10, 2022 by Dr. Fătu

aditie osoasa | extractie dentara | sfaturi dupa extractie dentara

După extractia dentară au loc mai multe procese printre care și resorbția osului în care a fost dintele, de acea este bine sa fie realizată o adiție.

Ce se întâmplă după o extracție dentară ? ?

După cum ați citit în cadrul articolului despre EXTRACȚIA DENTARĂ, aceasta reprezintă o manoperă a cirugicală, prin care un dinte afectat trebuie îndepărtat de la nivelul arcadei.

În urma extracției rămâne un gol (spațiul ocupat anterior de către dinte), iar acel gol dacă nu este “umplut” cu ceva se va resorbi.

După realizarea extracție dentare, recomandarea Dr. Fătu este ca locul unde a fost dintele să fie augmentat cu material de adiție osoasă, iar după perioada de vindecare (4-6 luni) să fie inserat un implant dentar.

 

În cazul pacienților care au suferit o extracție dentară mai veche, intervenția chirurgicală de adiție osoasă este ceva mai complexă după cum puteți observa în videoclipul de mai jos.


Întrebările pacienților la “ce se intâmplă după extracție dentară” 

  • La toți dinții extrași trebuie făcută adiție osoasă ?? 

NU, molarii (măselele) de minte, dinții de lapte nu necesită realizarea unei adiții osoase

  • Preț adiție osoasă ??  

Uneori această intervenție poate fi realizată în aceași ședință, prețul adiției osoase variază în funcție de materialul folosit  500 – 1000 Ron 

  • În cât timp se formează os în vederea inserării unui implant dentar, după realizarea extracției dentare și adiție osoase ? 

În general timpul necesar pentru formarea osului este de 4 – 6 luni în funcție de complexitatea intervenției chirurgicale.

Alte articole care te-ar putea interesa: